Päivä pitenee, valon määrä lisääntyy, lumet alkaa sulamaan ja kohta on pian oikeasti kevät! Iskän hautajaisten aikaan ajattelin että miten voin selvitä tästä talvesta. Onhan tä ä kova talvi ollutkin, kovia pakkasia ja paljon lunta MUTTA kohta se alkaa helpottamaan. Sitten sitä vaan huokaillaan, kun on niin paljon hommia ja kuuma ja kärpäsiä jajaja 

Tänään haen jälleen mummin yökylään, lupas olla sunnuntai-iltaan asti Onhan se hyvä, että on sen verran virkeässä kunnossa että jaksaa tänne sieltä palvelukodista tulla. Mun pitäis huomenna hakea isommat lapset serkkujen luota ja keskimmäinen-herra ekaluokkalainen- on kummien luona toisessa paikassa. Sitten pitäisi vielä sovitella nuo kaikki isot ja yksi pienempi mummolaan anopin luo viikonlopuksi. Huh, aika sovittelua.. Sunnuntaina pidän ihan omat ensimmäiset Tupperware-kutsut hyvien emännän lahjojen toivossa. Eli sellaista  pienen pientä kiirettä pitää.

Ensi viikolla olenkin sitten taas lomalla, torstaina ylävatsaultraan ja labraan meno ja perjantain otin ihan muuten vaan... Lomittaja oli taas töitä vailla. Sillä kun ei enää taida kovin montaa tilaa olla missä pärjäis, vai mistä lie johtuu ettei sillä ole töitä. Meillä on aika helpot hommat nyt kun suurin osa on ummessa.  Tuosta ultrasta sen verran,että mulla oli ihan järkyt ylävatsakivut koko viime viikon. Kävin ensin sairaanhoitajalla ja sitten lääkärillä, epäilivät sappikiviä. Litalginia sain ja silllä olo helpottaa aina hetkeksi. Välillä tyhjällä vatsalla tulee tosi yököttävä olo ja ruoan jälkeen turpoan ihan ilmapalloksi  Mutta tää viikko on Litalginin ansiosta ollut paljon helpompi ku viime viikko. Voihan se olla vatsatautiakin, mutta kun tätä vatsavaivaa on jo ollut vaikka miten kauan. Eikä asiaa helpota ollenkaan, kun oon aika kova stressaamaan kaikesta. Vaikkei sitä ehkä päälle päin huomaa.

Kevään tulon myötä oon jo alkanut haaveilemaan puutarhahommista, kohta sitä voisi jo laittaa ensimmäiset siemenetkin multaan. Sisustukseenkin on hurahtanut, veli toi entisestä mummolasta (jonka se osti) yhden vanhan pöydän ja kylläpä on viime aikoina kaikenlaista maalaisromanttista tavaraa löytynytkin kaupoista mukaan. Viimeisin ostos oli valkoinen pieni naulakko, jonka ajattelin vaihtaa vessaan pyyhenaulakoksi sekä tekstitarra, joka päätyy meidän sängyn yläpuolelle. Kuva tulee kunhan tarra on seinässä... Naamakirjan kautta löysin yhtä kivaa harmaapohjaista lehmäkangasta josta surautin verhot ja kapan uudella Singerillä. Olihan se uusi ompelukonekkin sisustusvimmassa ostettava On se kiva ommella,kun on masiina joka toimii ja johon löytyy ohjekirjakin. Uusia lypsyrättejäkin surauttelin toissailtana. Kumma miten nopeasti nuo meijerin kankaiset liinat meneekään rikki, ihan risoja siirtelin puolen kymmentä siivouskäyttöön maitohuoneelle. Ja ne rätit ei järin vanhoja olleet.

Kaipa se olis jotain syötävä ennen kuin lähdetään kylille. Matkahuollossakin on poikettava, uudet bikinit odottaa siellä  Oli ihan pakko hommata uudet hotelliviikonloppua (tai siis kylpylää) varten, entiset on auttamattomasti isot. Kyllä se työnteko ja liika suru vie kilot ihmisestä, huh huijaa. Kymmenen kiloa laihtunut vuodessa, toivon mukaan en enää laihdu enempää. Että joskus näinkin päin.