Onpahan ilmoja pidellyt. Nyt tosin on enää pakkasta viitisen astetta ja lunta tupruttaa. Viikonloppuna meinasi huumori loppua koko touhun kanssa, pakkasta oli suunnillleen -35 enimmillään. Navetalla veti ikkunat ja vesiputket jäähän, traktori tykkäsi hyytyillä kesken ajon ja edes autot eikä mönkkärit jaksaneet niin kovalla kelillä herätä   Polttopuutkin alkoi käydä jo vähiin ja torpassa oli sunnuntaiaamuna +12 astetta. Liekkö olis ens kesänä taloremppaa aihittava, kaikki eristeet lienee lähteneet parempiin suihin? Ja kyse siis ei ollut siitä etteikö oltaisi lämmitetty, lämmityskattilassa oli tulet jatkuvasti samoin leivinuunissa ja puuhellassa, ja silti oli KYLMÄ!

Tekisi kyllä vallan mieli lähteä kirpparille käymään, pitkästä aikaa. Mulla on vuoden päivät ollut kirppispöytä naapurikunnassa yhdellä kivalla kirpparilla. Tavaraa oon sitä kautta saanut aika paljon menemään eteenpäin. Tää talohan oli äidin jäljiltä ihan täynnä kaikkea tavaraa.... Paljon ollaan jouduttu polttamaan ja kantamaan roskiinkin, mutta eiköhän tää pikku hiljaa ala tyhjenee. Omat turhat tavarathan tuli vuosi sitten muutossa kannettua roskiin, paljon sitä oli muutamassa vuodessa kerääntynytkin. Saati sitten tässä talossa 30 vuodessa, talorempan jälkeen.... huh. Alkaa olemaan jo aika selvät sävelet, millaiseksi tän talon tahdon ja minkälainen sisustustyyli on mun makuuni. Maalaisromanttinen tyyli rules Mitäpä muutakaan oikeastaan maalaistalossa voisi ollakaan.

Ensi viikolla olis sitten hyvin ansaitut lomapäivät, jälleen 5 päivää lomittaja saa huolestia meidän rouvista. Toivottavasti vaan ei sillon ala lehmät poikimaan, mistäpä noiden tarkkaa päivää tietää kun ovat ihan luomusti tiinehtyneet. Jospa sais ensi viikolla veroilmoituksen tehtyä ja ottais vähän rennommin. Parempi kun ei hirveesti suunnittele ja järkkää vapaapäiville ohjelmaa. Maaliskuun puolessa välissä mennäänkin ihan oikealle lomalle isännän kanssa, sain valmistujaislahjaksi hotellliviikonlopun kahdelle Kyllä tulee tarpeeseen! Sitten alkaakin jo kevätkiireet ja pihahommelit ja ja ja...

Tulipa haikea olo eilen,kun kävin tiputtamassa esikoululapun postiin. Toisiksi nuorimmainen lapsista lähtee sitten syksyllä koulumaailmaan, onneks kotiin jää vielä yksi mussukka Kuopus suunnittelikin eilen miten sitten kun kaikki muut koulussa niin hän menee iskän kanssa hommiin!  "Ja titte ku mä oon ito pentka niin mäkin meen kouluun!" Isäntä jää kevään korvalla pois palkkatöistä, jee Helpottaa kummasti minunkin työn tekoa kun saan kaikki raskaimmat hommat vierittää toiselle

Kaipa se olis vaan laitettava pökköä pesään ja mietiskeltävä hetkinen, lähtekö ajelemaan tuonne lumen keskelle vaiko olisiko vaaan kotona.